Fshati turistik Llogara

Emri i Kompanisë: Fshati turistik Llogara
Administratori:
Personi i Kontaktit:
Adresa: Tourist Village Llogora, Llogora
Qyteti: Vlorë
Numri i Telefonit:
Mobile: 0692080379
E-mail: info@llogora.com
Website:

Parku pyjor i Llogorase shtrihet ne shpatin verior te qafes me te njejtin emer ne lartesine 400-1300 metra mbi nivelin e detit dhe ze nje siperfaqe prej 1010ha. Nga Qafa e Llogorase hapet nje horizont i gjere drejt hapesirave te detit Jon dhe vetem nga kjo qafe mund te rroken me nje veshtrim te gjithe hapesirat mahnitese te rivieres. Ajo eshte nje mrrekulli e vertete e ofruar nga Nena Natyre. Prej vitesh eshte Park Kombetar dhe njihet ne te gjitha almanaket turistike me te njejtin emer. Qafa e Llogorase ka dhe rendesi strategjike. Ajo perben te vetmin kalim te mundshem tokesor midis bregut te Jonit dhe gjirit te Vlores. Ajo eshte shfrytezuar qe ne antikitet si rruge kalimi. Jul Çezari e perdori per te kaluar trupat e tij ne drejtim te Orikut. Sot permes saj kalon rruga Vlore - Sarande.