Slider

Manifakturë

 

Shqipëria ka një sektor të fortë dhe të gjallë të prodhimit, i cili drejtohet nga ndërmarrje mjaft të suksesshme në industrinë e tekstilit dhe këpucëve.

Duke pasur këtë përvojë të shkëlqyeshme dhe fuqi punëtore të aftë, Shqipëria ofron një potencial të madh për të diversifikuar ekonominë e saj, duke kaluar nga industria e tekstilit dhe këpucëve në industrinë e automobilave.

Fakte kyçe të sektorit të manifakturës

  • Sektori përfaqëson rreth 5.7% të PBB-së ndërsa zë rreth 10.9% të punësimit të përgjithshëm.
  • Nga 2017 deri në 2019, eksportet në prodhim u rritën me 4.5%;
  • 3.5% rritje në importet e makinerive dhe pajisjeve në këto vite;
  • Industria e përpunimit në regjimin fason me kosto konkurruese e drejtuar kryesisht nga  prodhimi i veshjeve dhe i këpucëve prej lëkure me cilësi të lartë;
  • Ekspertizë e rëndësishme e grumbulluar në këtë fushë përgjatë 20 viteve të fundit 
  • Partneritetet me kompanitë më të njohura dhe shitësit me pakicë në të gjithë Evropën. 
  • Tregjet kryesore janë Italia, Gjermania, Greqia, Franca dhe Hollanda.

Shkarko PDF Pdf, Aida

Segmente Kyçe Të Manifakturës Për Të Zhvilluar Biznes

Aida

Industria e Tekstilit dhe Veshjeve

Aida

Industria e Këpucëve

Aida

Industria Automotive

Aida

Industria Plastike