Thirrje për mbështetje financiare për inovacione!

Si pjesë e projektit “Përgjigje përmes politikave – Zbatim dhe mbështetje në zhvillimin e politikave në fushën e shkencës dhe inovacionit në Ballkanin Perëndimor” (POLICY ANNSWERS), është hapur një thirrje për mbështetje financiare përmes një kuponi inovacioni për Perëndimin. Ballkan.  Çfarë janë Kuponat e Inovacionit? Ato janë mbështetje financiare e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë e […]

THIRRJE PËR APLIKIM PËR PËRZGJEDHJEN E 2 (DY) MENTORËVE PËR OFRIMIN E TRAJNIMIT PËR AKSESIN NË FINANCË DHE PREZANTIMIN DHE SIMULIMIN E IDEVE TË BIZNESIT PËR TË RINJTË E PËRZGJEDHUR NË BASHKITË SHKODËR, VAU I DEJËS DHE MALËSI E MADHE.

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), në kuadër të zbatimit të projektit “Aftësi për Punësim të Qendrueshëm dhe Rritje Ekonomike Gjithëpërfshirëse të Rajonit Ndërkufitar të Shqipërisë dhe Malit të Zi – Aftësi për Punësim Shqipëri – Mal i Zi”, “Programi i Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri 2014 – 2020”, nën Instrumentin Për […]

Ftesë për pjesëmarrje në panairin Food Ingredients- North America, Supply Side West

Ftesë për pjesëmarrje në panairin Food Ingredients-North America, Supply Side West Food Ingredients-North America është cilësuar si një nga panairet më të mëdhenj të ushqimit organik, dhe bimëve aromatike dhe medicinale, i cili bashkon blerësit dhe furnizuesit e industrisë së ushqimit, pijeve, suplementeve dietike dhe sportive, për të ndërvepruar dhe eksploruar tendencat e industrisë, risitë […]

Albanian exports increase for the month of April 2024!

Albanian exports increase for the month of April 2024 according to data published by Instat. Exports of goods reached the value of 35 billion ALL in April 2024, increasing by 1.8%, compared to the same period a year ago and by 3.9%, compared to a month ago. In the increase of exports of 1.8%, the […]

AIDA ishte pjesëmarrëse në panairin “Agro Tech & Natural Expo 2024”, me stendë së bashku me 10 kompani prodhuese, gjatë tre ditëve të panairit, që u zhvillua në datat 16-18 maj 2024.

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) ishte pjesëmarrëse në panairin “Agro Tech & Natural Expo 2024”, me stendë së bashku me 10 kompani prodhuese, gjatë tre ditëve të panairit, që u zhvillua në datat 16-18 maj 2024. Kompanitë pjesëmarrëse në stendën e AIDA ishin Bonum, Enofama, Artizanët-Vau i Dejës, Morava, Veza Savio, Albania Piemonte, […]

Drejtori Ekzekutiv i AIDA, znj. Laura Saro, ishte pjesë e Misionit sipërmarrës institucional dhe ekonomik në Shqipëri

Drejtori Ekzekutiv i AIDA, znj. Laura Saro, ishte pjesë e Misionit sipërmarrës institucional dhe ekonomik në Shqipëri, që u promovua dhe organizua në bashkëpunim me Delegacionin Confindustria Veneto Es. Misioni ishte i përbërë nga kompani të rëndësishme vendase, të shoqëruar nga Këshilltarja përgjegjëse për Ndërkombëtarizimin, znj. Alessandra Polin. Misioni u hap me takime institucionale dhe […]

Katalogu “Zgjidh të Vendit”

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) ju fton të bëheni pjesë e fushatës që do të ndërmerret për promovimin e prodhuesve vendas, nëpërmjet Katalogut “Zgjidh të Vendit”, duke synuar të rrisim ndërgjegjësimin për rëndësinë e produkteve vendase shqiptare. Qëllimi i fushtës është përfshirja e produkteve vendase në menutë e hoteleve dhe restoranteve, si edhe […]

Tryezë e rrumbullakët me prodhuesit e produkteve “Made in Albania” të sektorëve të Vajit të Ullirit, Mjaltit dhe Përpunimit të Qumështit

Sot, në ambientet e Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA), u zhvillua tryeza e rrumbullakët me prodhuesit e produkteve “Made in Albania” të sektorëve të Vajit të Ullirit, Mjaltit dhe Përpunimit të Qumështit. Aktiviteti u përshëndet nga Drejtori Ekzekutiv i AIDA-s, znj. Laura Saro, e cila prezantoi shërbimet e agjencisë në ndihmë të NMVM-ve. […]

 PYETËSOR MBI IDENTIFIKIMIN E NEVOJAVE PËR SHËRBIME TË REJA TË NDËRMARRJEVE MIKRO, TË VOGLA DHE TË MESME

 PYETËSOR MBI IDENTIFIKIMIN E NEVOJAVE PËR SHËRBIME TË REJA TË NDËRMARRJEVE MIKRO, TË VOGLA DHE TË MESME Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), në kuadër të programit “Ndërtuesit e ekosistemit/Rritja e mbështetjes për NMVM-të në Shqipëri”, ka hartuar pyetësorin për “Identifikimin e nevojave për shërbime të reja të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të […]

Social Media

Social Media