Tradita jonë udhëton globalisht!
Sot, në një tryezë të veçantë kushtuar gastronomisë, ushqimi u bë ura që lidh kultura dhe njerëz ku të panishem në këtë tryezë ishin :
Pjesëmarrësit ishin të bashkuar për të diskutuar se si shija dhe tradita mund të krijojnë bashkëpunime dhe të promovojnë Shqipërinë në arenën ndërkombëtare.
“Ky aktivitet tregon se tradita jonë kulinare nuk është vetëm pjesë e kulturës sonë, por edhe një instrument i fuqishëm i diplomacisë në vijim ”
•
Promovimi i ushqimit të shëndetshëm dhe produkteve vendase,
•
Gastronomia si mjet i bashkëpunimit dhe diplomacisë kulturore,
•
Rritja e turizmit cilësor përmes shijes autentike,
•
Edukimi profesional si bosht i zhvillimit të gastronomisë.
…tek promovimi i produkteve vendase, ushqimi i shëndetshëm, turizmi cilësor dhe edukimi profesional elementë që së bashku krijojnë historinë e gastronomisë shqiptare dhe e bëjnë atë një ambasadore të vërtetë të kulturës sonë.

