Manifakturë

Manifakturë

Shqipëria ka një sektor të fortë dhe të gjallë të prodhimit, i cili drejtohet nga ndërmarrje mjaft të suksesshme në industrinë e tekstilit dhe këpucëve.

Duke pasur këtë përvojë të shkëlqyeshme dhe fuqi punëtore të aftë, Shqipëria ofron një potencial të madh për të diversifikuar ekonominë e saj, duke kaluar nga industria e tekstilit dhe këpucëve në industrinë e automobilave.
Fakte kyçe të sektorit të manifakturës

Rritje e vazhdueshme e eksporteve të sektorit përgjatë viteve të fundit;

Sektori i prodhimit ka qenë duke diversifikuar vazhdimisht gamën e eksporteve të tij, siç tregohet nga rritja e eksporteve të makinerive, pajisjeve dhe pjesëve të këmbimit me 38% nga viti 2021 në 2022.

Industria e përpunimit në regjimin fason me kosto konkurruese e drejtuar kryesisht nga prodhimi i veshjeve dhe i këpucëve prej lëkure me cilësi të lartë;

Ekspertizë e rëndësishme e grumbulluar në këtë fushë përgjatë 20 viteve të fundit

Partneritetet me kompanitë më të njohura dhe shitësit me pakicë në të gjithë Evropën.
Tregjet kryesore janë Italia, Gjermania, Greqia, Franca dhe Hollanda.

Shkarko PDF

PDF

Segmente Kyçe Të Manifakturës Për Të Zhvilluar Biznes

Industria e Tekstilit dhe Veshjeve

Industria e Këpucëve

Industria Automotive

Industria Plastike

Social Media