Turizimi vijon rritjen…

Turizimi vijon rritjen… Vetëm gjatë muajit Maj 2024, kanë hyrë në territorin shqiptar 974 mijë vizitorë të huaj, duke u rritur me 38 %, krahasuar me të njëjtën periudhë një vit më parë. Muaji Maj 2024 ka arritur numrin më të lartë të hyrjeve të shtetasve të huaj, deri më tani për vitin 2024, ku […]

AIDA ju informon mbi trajnimin “Përgatitja e grave për transformimin dixhital”, që ofrohet nga Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri (DIHA).

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) ju informon mbi trajnimin “Përgatitja e grave për transformimin dixhital”, që ofrohet nga Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri (DIHA). Women Going Digital është një trajnim online i certifikuar që ka në synim gratë që duan të zgjerojnë njohuritë dhe ekspertizën e tyre në tema që […]

Ditën e sotme u zhvillua forumi “Global Energy Insights: Albania Investments & Market Trends”

Ditën e sotme u zhvillua forumi “Global Energy Insights: Albania Investments & Market Trends” me bashkëpunimin e Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA) dhe Dhomës Shqiptaro-Turke të Tregtisë dhe Industrisë (ATTSO). Drejtori Ekzekutiv i AIDA, znj. Laura Saro dhe z. Bilal Kara, Kryetar i Bordit të ATTSO, përshëndetën eventin. Znj. Saro mbajti dhe një […]

Thirrje për mbështetje financiare për inovacione!

Si pjesë e projektit “Përgjigje përmes politikave – Zbatim dhe mbështetje në zhvillimin e politikave në fushën e shkencës dhe inovacionit në Ballkanin Perëndimor” (POLICY ANNSWERS), është hapur një thirrje për mbështetje financiare përmes një kuponi inovacioni për Perëndimin. Ballkan.  Çfarë janë Kuponat e Inovacionit? Ato janë mbështetje financiare e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë e […]

PGIE&CIFA ZHENGZHOU 2024

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) ju informon se do të zhvillohet Ekspozita Ndërkombëtare e Produkteve të Zonave Gjeografike të Mbrojtura dhe Ekspozita Ndërkombëtare e Importit të Ushqimit e Produkteve Bujqësore 2024, në datat 11-13 tetor 2024, në Henan, Kinë. Ekspozitat mbulojnë një gamë të gjerë të ushqimeve dhe pijeve, duke përfshirë produkte me […]

THIRRJE PËR APLIKIM PËR PËRZGJEDHJEN E 2 (DY) MENTORËVE PËR OFRIMIN E TRAJNIMIT PËR AKSESIN NË FINANCË DHE PREZANTIMIN DHE SIMULIMIN E IDEVE TË BIZNESIT PËR TË RINJTË E PËRZGJEDHUR NË BASHKITË SHKODËR, VAU I DEJËS DHE MALËSI E MADHE.

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), në kuadër të zbatimit të projektit “Aftësi për Punësim të Qendrueshëm dhe Rritje Ekonomike Gjithëpërfshirëse të Rajonit Ndërkufitar të Shqipërisë dhe Malit të Zi – Aftësi për Punësim Shqipëri – Mal i Zi”, “Programi i Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri 2014 – 2020”, nën Instrumentin Për […]

Ftesë për pjesëmarrje në panairin Food Ingredients- North America, Supply Side West

Ftesë për pjesëmarrje në panairin Food Ingredients-North America, Supply Side West Food Ingredients-North America është cilësuar si një nga panairet më të mëdhenj të ushqimit organik, dhe bimëve aromatike dhe medicinale, i cili bashkon blerësit dhe furnizuesit e industrisë së ushqimit, pijeve, suplementeve dietike dhe sportive, për të ndërvepruar dhe eksploruar tendencat e industrisë, risitë […]

AIDA mori pjesë në Grupin e Përbashkët të Punës për Investime për Rajonin e Ballkanit Perëndimor, të zhvilluar në Budva, Mal i Zi

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) mori pjesë në Grupin e Përbashkët të Punës për Investime për Rajonin e Ballkanit Perëndimor, të zhvilluar në Budva, Mal i Zi, më 28 Maj 2024. Kjo mbledhje u organizua nga Këshilli Rajonal i Bashkëpunimit (RCC), me pjesëmarrjen e përfaqësuesve nga IPA përkatëse dhe ministrive përgjegjëse për ekonominë […]

Edicioni i 7-të i China International Import Expo (CIIE) 

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) ju informon se do të zhvillohet edicioni i 7-të i China International Import Expo (CIIE), Shangai, Kinë, në datat 5-10 nëntor 2024. China International Import Expo (CIIE) është një event i përvitshëm, që  është shëndërruar në një model të zhvillimit të Kinës, një platformë e standartit të lartë […]

Social Media